Door ons uitgegeven bordspellen

CLAIMgames

Sinds de oertijd doet de mens aan ruilhandel. In de tijd dat er nog geen geld bestond was het de enige manier om aan goederen te komen die je zelf niet had en ook niet kon produceren: door er iets voor terug te geven dat de ander kon gebruiken.
Verkoopprijs: 59,00 €
Korting
Bedrag BTW10,24 €
Standaard prijs:
Spelers:
2-4
Speelduur:
45 min
Leeftijd:
10+

Dit is het basis spel en kan gespeeld worden met 2 - 4 spelers. Je kunt het zelfs met 1 speler oefenen. In het basis spel zitten enkele scenario's maar er zijn nog veel meer scenario's van het spel. Daartoe heb je dan wel weer meer onderdelen nodig, deze zullen later als uitbreidingsets aangeboden worden.

 

Het spel leent zich echter ook zeer goed om eigen scenario's en verhaallijnen te bedenken.

Beschrijving

Sinds de oertijd doet de mens aan ruilhandel. In de tijd dat er nog geen geld bestond was het de enige manier om aan goederen te komen die je zelf niet had en ook niet kon produceren: door er iets voor terug te geven dat de ander kon gebruiken.

Het bordspel CLAIMgames is op dit principe gebaseerd. In het spel zijn 6 verschillende producten die op verschillende locaties verkrijgbaar zijn en die elk een bepaalde waarde hebben. Door naar die locaties te reizen en er te handelen, leg je een claim op die locatie. Het doel van het spel is dan ook om als eerste op zoveel mogelijk locaties een claim te leggen.

CLAIMgames is een spel dat in hoofdzaak bestaat uit een aantal segmenten en blokjes en een paar eenvoudige basisregels.
Met de segmenten kunnen verschillende speelborden worden gelegd en de regels lenen zich er uitstekend toe, met enkele simpele aanpassingen allerlei verschillende spellen te spelen met hetzelfde basismateriaal.

 

Leercurve

Hoewel de spelregels eenvoudig zijn, is CLAIMgames een spel dat je vaker gespeeld moet hebben, om het principe van ruilen goed onder de knie te krijgen. Er is een zeker spelinzicht nodig om slim en tactisch te reizen en efficiënt te handelen en dat vraagt tijd. Oefening baart kunst!

Om te oefenen kun je het spel Monoclaim spelen. Dit zijn een aantal puzzels om op te lossen.

Wie een bepaald spel onder de knie heeft, kan gaan variëren met de vorm en grootte van het speelbord en varianten op de spelregels, waardoor steeds weer nieuwe spelvormen van CLAIMgames ontstaan.

Het spel leent zich daarom vooral om zelf creatief met het basismateriaal aan de slag te gaan, je eigen speelbord te creëren, nieuwe functies en mogelijkheden voor je schepen en/of de handelsstelsels te bedenken, de regels en mogelijkheden van het reizen en/of handelen aan te passen, enz., enz.

Dat maakt CLAIMgames tot een spel dat nooit gaat vervelen!

© '24 - Uniek Bordspel | Voorwaarden | Proclaimer | PrivacyVerzendkostenContact
Uniek Bordspel Uitgeverij is onderdeel van Qarpa Solutions BV